Nieuws

 • Feestdagen in het voorjaar 2023 8-3-2023

  Tijdens de feestdagen in april en mei is Isolatec gesloten.
  Alle overige dagen zijn wij u graag -tijdens onze normale openingstijden- van dienst.

 • Nieuwe kijk op de markt door Kingspan 9-12-2022

  ‘Niets lijkt meer op wat het voorgaande jaren is geweest’

  In dit interview met Jan Paeleman, Business Development Manager bij Kingspan Insulation, legt hij uit waarom het zo belangrijk is in te spelen op ontwikkelingen in de markt. Een markt, die in niets meer lijkt zoals het ooit is geweest. Daarbij ontdekken we de toekomstvisie van Kingspan en wat voor rol het bedrijf wil spelen in deze turbulente markt.

 • FEESTDAGEN 2022/2023 25-11-2022
  Image title
 • Prijswijzigingen 2023 31-10-2022

  Door de gestegen loon-, grondstof-, verpakkings- en logistieke kosten en de toegenomen inflatie verwacht Isolatec dat de prijzen ook in het komende kalenderjaar zullen stijgen. Van onze eerste leveranciers hebben we al prijsstijgingen ontvangen. 


 • Prijswijzigingen 2022 24-10-2022

  Door de gestegen loon-, grondstof-, verpakkings- en logistieke kosten en de toegenomen inflatie verwacht Isolatec dat de prijzen ook in het komende kalenderjaar zullen stijgen. Van onze eerste leveranciers hebben we al prijsstijgingen ontvangen. 


 • Het is tijd voor een fris nieuw logo 29-8-2022
  Wij gaan niet voor half werk. Juist omdat we één van de laatste schakels in de bouwketen zijn, is alles wat we doen én leveren gericht op de afronding van een project. Klein of groot.
 • Openingstijden tijdens het bouwverlof 2022 23-5-2022
  Image title

  Het bouwverlof komt eraan. Dit is een periode waarin u misschien geniet van vakantie, maar het kan ook zijn dat u ‘gewoon’ in bedrijf blijft. Op Isolatec kunt u in ieder geval rekenen. Wij staan ook tijdens het bouwverlof voor u klaar. 

 • Verlofdagen in het voorjaar 2022 6-4-2022

  Tijdens de verlofdagen in april, mei en juni is Isolatec gesloten.
  Alle overige dagen zijn wij u graag -tijdens onze normaleopeningstijden- van dienst.

  Heeft u vragen over onze openingstijden of producten, neemt u dan contact op met uw vaste contactpersoon bij Isolatec.

  Wij wensen u fijne dagen en zien u graag terug!

 • Promat: partner in passieve brandpreventie 28-1-2022
  Een interview met Steven Gabriël, Sales Engineer bij Promat. ‘Het mooie van ons vak is dat we fungeren als vraagbaak voor bouwkundige brandpreventie en mensen van een goede en geteste oplossing kunnen voorzien. Het werk is veelzijdig. We streven altijd naar een goed eindresultaat.’
 • Sluiting Feestdagen december 2021 22-11-2021
  Image title
  De feestdagen staan weer voor de deur. Een bewogen jaar dat wederom gedomineerd is door de COVID-19 pandemie. Ongetwijfeld zal deze pandemie zakelijk en/of privé invloed hebben gehad op uw doen en laten in het afgelopen jaar. Een jaar dat nu op het punt staat te worden afgesloten. Wij hopen samen met u een succesvol 2022 tegemoet te gaan waarin persoonlijk en zakelijk succes bereikt wordt. 

  De decembermaand betekent voor Isolatec een aantal dagen sluiting rondom de feestdagen. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 


 • gesloten 29-10-2021
 • Even voorstellen: Jürgen Pellaers 28-10-2021

  Jürgen is 49 jaar oud en zoals hij het zelf zegt ‘stilletjesaan het aftellen naar de 5’. Vanaf 2016 is hij werkzaam bij Isolatec, waar hij  sinds 2020 hoofd Binnendienst is. ‘Het is een boeiende, heel afwisselende job  in een bloeiend bedrijf. Elke dag is er wat nieuws te beleven op de werkvloer.  Ook de constructieve samenwerking met mijn Nederlandse collega’s is een  absoluut voordeel van mijn baan. Ik heb dan ook nooit spijt gehad van mijn  keuze voor dit bedrijf.’

 • Prijswijzigingen 2021 30-9-2021

  Door de gestegen loon-, grondstof-, verpakkings- en logistieke kosten en de toegenomen inflatie verwacht Isolatec dat de prijzen ook in het komende kalenderjaar zullen stijgen. Van onze eerste leveranciers hebben we al prijsstijgingen ontvangen. 


 • Openingstijden tijdens het bouwverlof 2021 18-6-2021
  Image title

  Het bouwverlof komt eraan. Dit is een periode waarin u misschiengeniet van vakantie, maar het kan ook zijn dat u ‘gewoon’ in bedrijf blijft. OpIsolatec kunt u in ieder geval rekenen. Wij staan ook tijdens het bouwverlof voor u klaar. 

 • Rockwool aangepaste levertijden 4-6-2021
  Wegens grote drukte hanteert Rockwool voorlopig aangepaste levertijden. Om leveringen in goede banen te leiden, verzoeken wij u bij de grotere onderhoudswerken & projecten rekening te houden met onderstaande aangepaste leverdatums.

 • De mensen achter Isolatec - Stefan Geutjens – 1-6-2021
  Één van onze mensen is Stefan Geutjens. Stefan is Sales support medewerker bij Isolatec. 
 • Louis van Wijck business development directeur SIG Benelux 17-5-2021
  Per 1 juni 2021 wordt Louis van Wijck, oprichter van Wij©ks Afbouwmaterialen, Business Development directeur bij  SIG Benelux, marktleider in specialistische afbouwmaterialen en technische isolatie. Dat dit een weloverwogen keuze is blijkt uit zijn motivatie: ‘De keuze voor SIG is voor mij logisch. SIG kiest namelijk onvoorwaardelijk voor specialisme. Specialisme in droge en natte afbouw en technische isolatie. Bovendien wil het bedrijf investeren in deze markt. Dit sluit volledig aan bij mijn ambitie. Een ambitie die nooit anders is geweest sinds ik begon met Wij©ks Afbouwmaterialen. Ik pas dan ook goed bij de strategie en de waarden waar SIG voor staat. Ik herken me in de visie van de marktleider in de Benelux, namelijk het versterken van de klantrelatie, het vergroten van de lokale betrokkenheid en het delen van kennis en expertise. Ik ga met heel veel plezier aan de slag.’

 • De mensen achter Isolatec - Dirk Cools – 1-4-2021

  Één van onze mensen is Dirk Cools. Dirk is accountmanager bij Isolatec en opgegroeid in Kappelle op den Bos. Hij werkt sinds 10 februari 2021 bij Isolatec (SIG). Typisch Dirk is dat hij 100% voor iets gaat en niet zomaar loslaat. Laat dat nou precies bij SIG passen!

 • Sluiting Feestdagen 2021 16-3-2021
  Image title
  De feestdagen staan weer voor de deur. Dit betekent voor Isolatec een aantal dagen sluiting. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 

  Heeft u vragen over onze beschikbaarheid tijdens deze periode of kunnen wij u ergens anders mee helpen, laat het ons dan weten via uw vaste contactpersoon.

  Wij helpen u graag!  
 • Productiestop Rockwool 24-2-2021

  In maart/april 2021 heeft Rockwool aangepaste bestel- en levertijden i.v.m. gepland onderhoud aan hun productielijnen. Om dit in goede banen te leiden, verzoeken zij om rekening te houden met onderstaande aangepaste indien data:

 • Een project onder de aandacht AZ Delta 18-2-2021
  Het grootste ziekenhuis van België, AZ Delta in Roeselare, was het eerste grote project van Adrien De Mari, accountmanager Isolatec. Bij dit project waren verschillende partijen betrokken waaronder zijn klant Divisie van Braekel uit Sint-Martens-Latem (onderdeel van Groep EEG).
 • Een project onder de aandacht Tripolis 20-1-2021
  Voor het project ‘Tripolis’ aan deAmsterdamse Zuidas verzorgt één van onze klanten, DomstadIsolatietechniek B.V. uit Utrecht, de isolatie. Tripolis is eenmonumentaal complex aan de A10 en wordt herontwikkeld tot een bruisendestadscampus. De herontwikkeling zal in 2022 voltooid zijn.
 • De mensen achter SIG Technische IsolatieSpecialist - Ivano Tedeschi – 19-1-2021

  Ivano Tedeschi werkt als magazijnier bij Isolatec in Hasselt (onderdeel van SIG Benelux). Ivano is ontzettend leergierig, gemotiveerd en hij wil altijd vooruit. Sinds 6 jaar werkt Ivano bij Isolatec onder leiding van Eddy de Paus. De twee kennen elkaar al 16 jaar, hun geschiedenis begon bij Ford Genk.

 • Een project onder de aandacht 15-12-2020

  Eén van onze klanten is Isoworx, een professionele isoleerder die pas 3 jaar geleden begonnen is en geen uitdaging uit de weg gaat. De oprichter van Isoworx is Jimmy van den Rul. Hij is iemand die open staat voor innovatie, hij heeft hele goede ideeën en straalt een aanstekelijk enthousiasme uit.

  Jimmy is zeer kwaliteits-minded en weet kwaliteit ook te verkopen. Dit zijn dan ook de redenen waarom het zo goed klikt tussen Isolatec en Isoworx. Ook wij staan garant voor goede producten en correct advies (technisch en commercieel). Hierdoor is er een synergie ontstaan waarbij wij samen goed in staat zijn om projecten binnen te halen. 

 • De mensen achter SIG Technische IsolatieSpecialist - Arjan Rosenbrand – 30-11-2020

  Al 38 jaar werkt Arjan Rosenbrand bij SIG Technische IsolatieSpecialist (onderdeel van SIG Benelux). Hij heeft collega’s zien komen en gaan enhij heeft SIG Technische IsolatieSpecialist zien groeien en veranderen. Sinds dit jaar werkt Arjan op de afdeling verkoop binnendienst in Waalwijk waar hij zijn ervaringontzettend goed kan inzetten. Voor klanten en collega’s. 

 • Sluiting Feestdagen december 2020 25-11-2020
  Image title
  De feestdagen staan weer voor de deur. Een bewogen jaar dat gedomineerd is door de COVID-19 pandemie. Ongetwijfeld zal deze pandemie zakelijk en/of privé invloed hebben gehad op uw doen en laten in het afgelopen jaar. Een jaar dat nu op het punt staat te worden afgesloten. Wij hopen samen met u een succesvol 2021 tegemoet te gaan waarin persoonlijk en zakelijk succes bereikt wordt. 

  De decembermaand betekent voor Isolatec een aantal dagen sluiting rondom de feestdagen. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 


 • Langere levertijden Rockwool ProRox PS960 22-10-2020

  Door een toename van het aantal bestellingen en de aangescherpte Corona-maatregelen zijn de toe levertijden van Rockwool op deProRox PS960 licht opgelopen naar 1 à 2 weken.

 • De mensen achter Isolatec - Kelly Breesch – 15-10-2020

  Sinds 3 september 2020 is Kelly het Isolatec (onderdeel van SIG Benelux) team komen versterken. Kelly vertelt: “Voordat ik bij Isolatec aan de slag ben gegaan, werkte ik 4 jaar bij Kambukka. Een leuk bedrijf dat koffie-/theebekers en drinkflessen produceert. Door Corona zat ik tijdelijk thuis. In afwachting tot de markt weer zou aantrekken, maar dat gebeurde niet. Niet snel genoeg naar mijn zin want stilzitten, daar ben ik niet goed in.”

 • Openingstijden tijdens bouwverlof 14-7-2020
  Tijdens het bouwverlof heeft Isolatec een licht gewijzigde uurregeling. Vanaf maandag 13 juli t/m vrijdag 31 juli zijn we geopend van 8:00 uur tot 16:30 uur.

  Isolatec is voor het afhalen open volgens de veiligheidsrichtlijnen m.b.t. het Coronavirus. 


 • Afhalen in Hasselt weer mogelijk 1-4-2020
  Vanaf woensdag 1 april is het voor professionals terug mogelijk om bestellingen af te halen in ons magazijn te Hasselt. Dit zal gebeuren onder strikte veiligheidsvoorwaarden rekening houdend met het Coronavirus.

  Gelieve uw bestelling eerst telefonisch te bevestigen zodat wij dit kunnen klaar zetten voor u.

  Het afhalen door particuliere klanten is wettelijk niet toegestaan. • Beschikbaarheid materialen 1-4-2020
  In deze onzekere tijden waarin het coronavirus in België rondwaart, doen we er met elkaar alles aan om onze sector gewoon door te laten draaien. Binnen de richtlijnen van de Belgische overheid en met focus op de gezondheid van onze medewerkers, klanten en overige relaties. Beschikbaarheid van materialen is enorm belangrijk om door te kunnen blijven werken.  

  Daarom informeren we u graag over de stand van zaken zoals wij die op dit moment kunnen overzien. We zijn continu in contact met onze leveranciers en op basis van de huidige informatie verwachten we dat veruit de meeste leveranciers u nog gewoon van de benodigde materialen kunnen blijven voorzien. Met enkele uitzonderingen. Deze schetsen wij hieronder. 
 • Nouveau: Rockwool Conlit Fire Mat 31-3-2020
  Rockwool Conlit Fire Mat
  Rockwool introduceert een nieuw product, speciaal ontwikkeld voor het brandwerend bekleden van ronde metalen luchtkanalen. De onbrandbare steenwol gaasdeken is aan 1 zijde voorzien van zwarte bekleding en gegalvaniseerd gaas. De achterzijde is onbekleed. Bij Conlit Fire Mat EI 30 is een brandwerendheid tot 30 minuten gegarandeerd en bij Conlit Fire Mat EI 60/90 een brandwerendheid tot 90 minuten. Conlit Fire Mat biedt brandwerende, akoestische en thermische isolatie in één! 

  Voor meer informatie kunt u het technisch productblad downloaden of neem contact op met uw contactpersoon bij Isolatec.
 • Verstrengde maatregelen aangaande het Corona virus 18-3-2020
  Image title
  Door de verstrengde maatregelen die ons zijn opgelegd door de overheid is er beslist dat er vanaf vandaag (woensdag 18 maart 2020) geen afhalingen in ons magazijn meer mogelijk zijn.

  U kan nog steeds telefonische bestellingen plaatsen.

  Leveringen gaan door tot nader order. We willen er wel de nadruk op leggen dat alle veiligheidsmaatregels in acht moeten worden genomen. Dit om ieders gezondheid te beschermen.

 • Aangepaste werkwijze i.v.m. Corona virus 16-3-2020
  Image title
  Isolatec is open, met aangepaste werkwijze
  Onze vestiging is gewoon open, met inachtneming van het advies van de overheden. We zorgen voor de juiste bezetting daar waar noodzakelijk – zoals bij de afdeling logistiek en onze binnendienst - zodat u en onze sector door kan blijven werken, op een veilige en verantwoorde manier.  

  We houden ons aan de geldende richtlijnen van de overheid en houden wijzigingen hierin nauwlettend in de gaten. Belangrijk hierin dat persoonlijk contact wordt vermeden en er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden tot elkaar. 
  Onze buitendienstmedewerkers zijn verzocht om hun bezoeken tot een minimum te beperken en hun afspraken telefonisch of via skype verbinding te laten plaatsvinden. Vanzelfsprekend blijven zij  telefonisch en per e-mail bereikbaar.

  Onze vestiging blijft open

 • Prijswijzigingen 2020 [update] 2-1-2020
  Als gevolg van de prijsverhogingen die zullen worden doorgevoerd door de fabrikanten, vindt u hierbij een overzicht van de tot op heden gekende prijsstijgingen. Wij houden u op de hoogte van de verdere evolutie. Alle prijsverhogingen zijn van toepassing op de bruto prijzen van 2019.

  Voor de producten die niet in dit overzicht vermeld zijn kan je steeds terecht bij onze verkoopdienst.
 • Transporttarieven 2019 7-12-2018

  Ook bij Isolatec merken we dagelijks dat de transportsector onder grote druk staat. De toenemende personeelskosten, brandstofprijzen en eisen op het gebied van milieu leiden tot een stijging van de logistieke kosten. Daarnaast is het aantal leveringen per locatie toegenomen en wordt het dagelijks drukker op de weg. De verwachting is dat dit in de toekomst zeker niet minder zal worden.
 • Nieuwe brandwerende afdichting van Promat 7-12-2018

  Een probleem bij het brandwerend afdichten van elektrakabels die door een brandwerende wand gaan is dat er vaak kabels bij moeten. Deze mutaties beschadigden de afdichting die dan weer gerepareerd moet worden met kosten als gevolg. Met de PROMASTOP®-IM Box van Promat is dit verleden tijd.
 • 6 tips om uw (water)leidingen te beschermen tegen vorstschade 2-10-2018


  Bevroren leidingen kunnen voor veel ongemak, schade en onvoorziene kosten zorgen. Schade aan waterleidinginstallaties komt vooral voor bij plotselinge vriestemperaturen van -5° Celsius of lager, maar ook bij langdurige perioden van lichte of matige vorst.

  Voorkomen is beter dan genezen, onze leverancier WebHeat is specialist in tracing en elektrische leidingverwarming en helpt u graag om (water)leidingen vorstvrij te houden.

 • Prijsstijgingen Rockwool ProRox 1-7-2018
  Hieronder vinden jullie een schrijven van Rockwool dat we recent mochten ontvangen waarin ons wordt medegedeeld dat per 1 september 2018 een prijsverhoging van 3% zal worden doorgevoerd op de proRox gaasdekens (WM 940 , WM 950 en WM 960) en de ProRox MA 520 Alu.

  Indien hieromtrent vragen en / of opmerkingen zijn, aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren.
 • Isolatec verwerft dealership voor Mulcol 12-6-2018

  Isolatec is dealer geworden van de brandwerende producten van de Zeeuwse producent Mulcol. “Met deze uitbreiding is ons aanbod in passieve brandwering nog completer geworden en kunnen wij onze klanten nog beter een passend advies geven. De producten van Mulcol zijn montagevriendelijk, effectief en van uitstekende kwaliteit” aldus Robin Middel, brandveiligheid expert bij SIG.

  Sliman Azougagh van Mulcol over de samenwerking: "Mulcol International heeft in SIG Technische Isolatiespecialist een betrouwbare partner gevonden om haar innovatieve, effectieve en montagevriendelijke oplossingen te distribueren. Vanaf medio 2018 is het SIG-assortiment aangevuld met het Mulcol portfolio waarmee ze haar klanten nóg beter kan bedienen op het gebied van passieve brandpreventie." 

 • Prijsstijging PAROC HVAC lamellendekens 12-6-2018
  Van onze leverancier PAROC hebben wij een prijsverhoging doorgekregen voor de lamellendekens HVAC. 

  De prijzen van de lamellendekens voor HVAC zullen met 4,0% worden verhoogd vanaf 1 juli 2018.
 • Productiestop Isover in zomerperiode 5-6-2018

  In verband met de aankomende zomerperiode heeft Isover productiestops aangekondigd voor haar verschillende productielijnen.

  Houd daarom bij het plaatsen van uw orders rekening met onderstaande data. 

  Productie Denemarken
  - TECH CC Crimped Roll 2.0
  - CLIMCOVER Lamella P (GU/VP)

  De geplande productiestop is van 16 juli t/m 3 augustus. Orders dienen uiterlijk 20 juni te zijn geplaatst.

 • PAROC Calculus vernieuwd 29-5-2018
  Image title

  De nieuwe onlineversie van PAROC Calculus is gepubliceerd. Dankzij een aantal nieuwe functies en een vereenvoudigde gebruikersinterface kunt u het rekenprogramma probleemloos met elk apparaat gebruiken.


 • Isolatec complementeert kennisaanbod en assortiment 12-1-2018
  Image title

  Brandveiligheid is een kennismarkt


  SIG Technische Isolatie is momenteel voor de Nederlandse en de Belgische markt druk bezig met complementering van het brandveiligheidsassortiment en hogetemperatuurisolatie. Investeringen in de productielocatie Waalwijk maken binnenkort ook het leveren van brandwerend plaatmateriaal op maat mogelijk. 
 • Eindejaarssluiting 5-12-2017
  Image title
  Isolatec is gesloten vanaf 22 december 2017 tot 2 januari 2018.
 • Rockwool ProRox pijpschalen vernieuwd om kans op CUI te minimaliseren 3-11-2017
  Image title

  Corrosie onder de isolatie (Corrosion Under Insulation - CUI) is een groot probleem binnen onze markt. Dit kan namelijk leiden tot hoge kosten en risico's en het probleem doet zich voor onder alle soorten isolatie. Deskundigen van NACE zijn het er echter over eens dat de minste hoeveelheid corrosie optreedt bij een product dat het minste water bevat en het snelste droogt. Hierop gebaseerd heeft Rockwool concentrisch gewikkelde ProRox-pijpschalen met WR-Tech ontwikkeld om de kans op CUI te minimaliseren. Deze innovatieve waterafstotende bindmiddeltechnologie absorbeert minder water, droogt sneller, is duurzamer en bevat een laag gehalte van in water uitwasbare chloride.
 • Nieuw: Rockwool Teclit: dé oplossing voor koude-isolatie 9-6-2017
  Corrosie en condensvorming voorkomen? Warmteverlies beperken en energie besparen? Snel te verwerken en ook nog eens vijftien jaar garantie? Het kan allemaal met Rockwool Teclit: de nieuwste innovatie op het gebied van koude-isolatie. 

 • Nieuw: Uw prijslijst als download beschikbaar! 1-6-2017
  Vanaf nu kunnen klanten van Isolatec van bijna ieder assortiment een prijslijst downloaden!

 • Let’s Celebrate! 18-4-2017
  Isolatec trakteert op chocolade bonbons!
  Bestel via onze webshop en wij verrassen u met een doosje Celebrations 400gr bijgesloten in de zending. 


 • Prijsstijgingen 2017 16-12-2016
  Als gevolg van de prijsverhogingen van onze fabrikanten, vindt u hierbij een overzicht van de tot op heden gekende prijsstijgingen van de isolatiematerialen en toebehoren. Wij houden U op de hoogte van de verdere evolutie. Alle prijsverhogingen zijn van toepassing op de bruto prijzen van 2016.
  Voor de producten die niet in dit overzicht vermeld zijn, gelieve onze verkoopdienst of onze website te contacteren.
 • Onze webshop is vernieuwd. Nu nog meer voordelen voor u! 23-11-2016

  De website van Isolatec is voorzien van meer en nog betere functies.


Laden
Laden