Nieuws

 • Openingstijden tijdens bouwverlof 14-7-2020
  Tijdens het bouwverlof heeft Isolatec een licht gewijzigde uurregeling. Vanaf maandag 13 juli t/m vrijdag 31 juli zijn we geopend van 8:00 uur tot 16:30 uur.

  Isolatec is voor het afhalen open volgens de veiligheidsrichtlijnen m.b.t. het Coronavirus. 


 • Afhalen in Hasselt weer mogelijk 1-4-2020
  Vanaf woensdag 1 april is het voor professionals terug mogelijk om bestellingen af te halen in ons magazijn te Hasselt. Dit zal gebeuren onder strikte veiligheidsvoorwaarden rekening houdend met het Coronavirus.

  Gelieve uw bestelling eerst telefonisch te bevestigen zodat wij dit kunnen klaar zetten voor u.

  Het afhalen door particuliere klanten is wettelijk niet toegestaan. • Beschikbaarheid materialen 1-4-2020
  In deze onzekere tijden waarin het coronavirus in België rondwaart, doen we er met elkaar alles aan om onze sector gewoon door te laten draaien. Binnen de richtlijnen van de Belgische overheid en met focus op de gezondheid van onze medewerkers, klanten en overige relaties. Beschikbaarheid van materialen is enorm belangrijk om door te kunnen blijven werken.  

  Daarom informeren we u graag over de stand van zaken zoals wij die op dit moment kunnen overzien. We zijn continu in contact met onze leveranciers en op basis van de huidige informatie verwachten we dat veruit de meeste leveranciers u nog gewoon van de benodigde materialen kunnen blijven voorzien. Met enkele uitzonderingen. Deze schetsen wij hieronder. 
 • Nouveau: Rockwool Conlit Fire Mat 31-3-2020
  Rockwool Conlit Fire Mat
  Rockwool introduceert een nieuw product, speciaal ontwikkeld voor het brandwerend bekleden van ronde metalen luchtkanalen. De onbrandbare steenwol gaasdeken is aan 1 zijde voorzien van zwarte bekleding en gegalvaniseerd gaas. De achterzijde is onbekleed. Bij Conlit Fire Mat EI 30 is een brandwerendheid tot 30 minuten gegarandeerd en bij Conlit Fire Mat EI 60/90 een brandwerendheid tot 90 minuten. Conlit Fire Mat biedt brandwerende, akoestische en thermische isolatie in één! 

  Voor meer informatie kunt u het technisch productblad downloaden of neem contact op met uw contactpersoon bij Isolatec.
 • Verstrengde maatregelen aangaande het Corona virus 18-3-2020
  Image title
  Door de verstrengde maatregelen die ons zijn opgelegd door de overheid is er beslist dat er vanaf vandaag (woensdag 18 maart 2020) geen afhalingen in ons magazijn meer mogelijk zijn.

  U kan nog steeds telefonische bestellingen plaatsen.

  Leveringen gaan door tot nader order. We willen er wel de nadruk op leggen dat alle veiligheidsmaatregels in acht moeten worden genomen. Dit om ieders gezondheid te beschermen.

 • Aangepaste werkwijze i.v.m. Corona virus 16-3-2020
  Image title
  Isolatec is open, met aangepaste werkwijze
  Onze vestiging is gewoon open, met inachtneming van het advies van de overheden. We zorgen voor de juiste bezetting daar waar noodzakelijk – zoals bij de afdeling logistiek en onze binnendienst - zodat u en onze sector door kan blijven werken, op een veilige en verantwoorde manier.  

  We houden ons aan de geldende richtlijnen van de overheid en houden wijzigingen hierin nauwlettend in de gaten. Belangrijk hierin dat persoonlijk contact wordt vermeden en er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden tot elkaar. 
  Onze buitendienstmedewerkers zijn verzocht om hun bezoeken tot een minimum te beperken en hun afspraken telefonisch of via skype verbinding te laten plaatsvinden. Vanzelfsprekend blijven zij  telefonisch en per e-mail bereikbaar.

  Onze vestiging blijft open

 • Prijswijzigingen 2020 [update] 2-1-2020
  Als gevolg van de prijsverhogingen die zullen worden doorgevoerd door de fabrikanten, vindt u hierbij een overzicht van de tot op heden gekende prijsstijgingen. Wij houden u op de hoogte van de verdere evolutie. Alle prijsverhogingen zijn van toepassing op de bruto prijzen van 2019.

  Voor de producten die niet in dit overzicht vermeld zijn kan je steeds terecht bij onze verkoopdienst.
 • Nieuwe brandwerende afdichting van Promat 7-12-2018

  Een probleem bij het brandwerend afdichten van elektrakabels die door een brandwerende wand gaan is dat er vaak kabels bij moeten. Deze mutaties beschadigden de afdichting die dan weer gerepareerd moet worden met kosten als gevolg. Met de PROMASTOP®-IM Box van Promat is dit verleden tijd.
 • Transporttarieven 2019 7-12-2018

  Ook bij Isolatec merken we dagelijks dat de transportsector onder grote druk staat. De toenemende personeelskosten, brandstofprijzen en eisen op het gebied van milieu leiden tot een stijging van de logistieke kosten. Daarnaast is het aantal leveringen per locatie toegenomen en wordt het dagelijks drukker op de weg. De verwachting is dat dit in de toekomst zeker niet minder zal worden.
 • 6 tips om uw (water)leidingen te beschermen tegen vorstschade 2-10-2018


  Bevroren leidingen kunnen voor veel ongemak, schade en onvoorziene kosten zorgen. Schade aan waterleidinginstallaties komt vooral voor bij plotselinge vriestemperaturen van -5° Celsius of lager, maar ook bij langdurige perioden van lichte of matige vorst.

  Voorkomen is beter dan genezen, onze leverancier WebHeat is specialist in tracing en elektrische leidingverwarming en helpt u graag om (water)leidingen vorstvrij te houden.

 • Prijsstijgingen Rockwool ProRox 1-7-2018
  Hieronder vinden jullie een schrijven van Rockwool dat we recent mochten ontvangen waarin ons wordt medegedeeld dat per 1 september 2018 een prijsverhoging van 3% zal worden doorgevoerd op de proRox gaasdekens (WM 940 , WM 950 en WM 960) en de ProRox MA 520 Alu.

  Indien hieromtrent vragen en / of opmerkingen zijn, aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren.
 • Isolatec verwerft dealership voor Mulcol 12-6-2018

  Isolatec is dealer geworden van de brandwerende producten van de Zeeuwse producent Mulcol. “Met deze uitbreiding is ons aanbod in passieve brandwering nog completer geworden en kunnen wij onze klanten nog beter een passend advies geven. De producten van Mulcol zijn montagevriendelijk, effectief en van uitstekende kwaliteit” aldus Robin Middel, brandveiligheid expert bij SIG.

  Sliman Azougagh van Mulcol over de samenwerking: "Mulcol International heeft in SIG Technische Isolatiespecialist een betrouwbare partner gevonden om haar innovatieve, effectieve en montagevriendelijke oplossingen te distribueren. Vanaf medio 2018 is het SIG-assortiment aangevuld met het Mulcol portfolio waarmee ze haar klanten nóg beter kan bedienen op het gebied van passieve brandpreventie." 

 • Prijsstijging PAROC HVAC lamellendekens 12-6-2018
  Van onze leverancier PAROC hebben wij een prijsverhoging doorgekregen voor de lamellendekens HVAC. 

  De prijzen van de lamellendekens voor HVAC zullen met 4,0% worden verhoogd vanaf 1 juli 2018.
 • Productiestop Isover in zomerperiode 5-6-2018

  In verband met de aankomende zomerperiode heeft Isover productiestops aangekondigd voor haar verschillende productielijnen.

  Houd daarom bij het plaatsen van uw orders rekening met onderstaande data. 

  Productie Denemarken
  - TECH CC Crimped Roll 2.0
  - CLIMCOVER Lamella P (GU/VP)

  De geplande productiestop is van 16 juli t/m 3 augustus. Orders dienen uiterlijk 20 juni te zijn geplaatst.

 • PAROC Calculus vernieuwd 29-5-2018
  Image title

  De nieuwe onlineversie van PAROC Calculus is gepubliceerd. Dankzij een aantal nieuwe functies en een vereenvoudigde gebruikersinterface kunt u het rekenprogramma probleemloos met elk apparaat gebruiken.


 • Isolatec complementeert kennisaanbod en assortiment 12-1-2018
  Image title

  Brandveiligheid is een kennismarkt


  SIG Technische Isolatie is momenteel voor de Nederlandse en de Belgische markt druk bezig met complementering van het brandveiligheidsassortiment en hogetemperatuurisolatie. Investeringen in de productielocatie Waalwijk maken binnenkort ook het leveren van brandwerend plaatmateriaal op maat mogelijk. 
 • Eindejaarssluiting 5-12-2017
  Image title
  Isolatec is gesloten vanaf 22 december 2017 tot 2 januari 2018.
 • Rockwool ProRox pijpschalen vernieuwd om kans op CUI te minimaliseren 3-11-2017
  Image title

  Corrosie onder de isolatie (Corrosion Under Insulation - CUI) is een groot probleem binnen onze markt. Dit kan namelijk leiden tot hoge kosten en risico's en het probleem doet zich voor onder alle soorten isolatie. Deskundigen van NACE zijn het er echter over eens dat de minste hoeveelheid corrosie optreedt bij een product dat het minste water bevat en het snelste droogt. Hierop gebaseerd heeft Rockwool concentrisch gewikkelde ProRox-pijpschalen met WR-Tech ontwikkeld om de kans op CUI te minimaliseren. Deze innovatieve waterafstotende bindmiddeltechnologie absorbeert minder water, droogt sneller, is duurzamer en bevat een laag gehalte van in water uitwasbare chloride.
 • Nieuw: Rockwool Teclit: dé oplossing voor koude-isolatie 9-6-2017
  Corrosie en condensvorming voorkomen? Warmteverlies beperken en energie besparen? Snel te verwerken en ook nog eens vijftien jaar garantie? Het kan allemaal met Rockwool Teclit: de nieuwste innovatie op het gebied van koude-isolatie. 

 • Nieuw: Uw prijslijst als download beschikbaar! 1-6-2017
  Vanaf nu kunnen klanten van Isolatec van bijna ieder assortiment een prijslijst downloaden!

 • Let’s Celebrate! 18-4-2017
  Isolatec trakteert op chocolade bonbons!
  Bestel via onze webshop en wij verrassen u met een doosje Celebrations 400gr bijgesloten in de zending. 


 • Prijsstijgingen 2017 16-12-2016
  Als gevolg van de prijsverhogingen van onze fabrikanten, vindt u hierbij een overzicht van de tot op heden gekende prijsstijgingen van de isolatiematerialen en toebehoren. Wij houden U op de hoogte van de verdere evolutie. Alle prijsverhogingen zijn van toepassing op de bruto prijzen van 2016.
  Voor de producten die niet in dit overzicht vermeld zijn, gelieve onze verkoopdienst of onze website te contacteren.
 • Onze webshop is vernieuwd. Nu nog meer voordelen voor u! 23-11-2016

  De website van Isolatec is voorzien van meer en nog betere functies.


Laden
Laden